Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum – 50 minutter fra Adventure Park Ferielejligheder

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum: Enhver kunstelskers drøm

Er du kunstelsker med stort k? Så skal du uden tvivl et smut forbi Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning.

Mere end 6000 kunstværker

Når du træder ind på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, så kommer du ind i et eventyrligt kunstunivers. Her er der nemlig en unik kunstsamling på mere end 6000 kunstværker af kunstnerægteparret Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

De mere end 6000 kunstværker dækker over alt fra malerier, akvareller, skulpturer og mosaikker, og de fleste af dem er faktisk blevet doneret af Carl-Henning Pedersen til byen Herning, hvilket skete før museet åbnede tilbage i 1976.

Smuk museumsbygning

Det er ikke kun malerierne, der er smukke, når du besøger museet. Selve museumsbygningen er nemlig også en hyldest til Carl-Henning Pedersens ekspressive fabelkunst med sin voldgrav, der er beboet af magiske væsner og frit svævende fantasifigurer i mange farver.

I 1993 kom der en pyramideformet udvidelse til, som var en hilsen til Else Alfelts bjergsakber, og i 2015 blev der samtidig lavet en underjordisk gang imellem museumsbygningen og Angligården

Disse er blevet sammensat med diverse retroting, så man får den helt rigtige kontrast i udstillingerne, hvor hele familien har rig mulighed for at nyde en tur tilbage i tiden. 

Windsurfing

Kurser, skoler og udlejning i alt inden for wind- og kitesurfing

Kommandobroen

Oplev gastronomisk mad i smukke omgivelse på Kommandobroen i Hvide Sande

Jettes Strudsefarm

Tag på safari i Vestjylland og oplev en række eksotiske dyr

Laubjergs Planteskole og Rosenhave

Oplev 10.000 kvadratmeter haveanlæg, med tusindvis af roser og blomster

Survival of the fattest

Oplev skulpturen der belyser den skæve fordeling af ressourcerne i verden.

Kunst i Vestjylland

Er du på jagt efter nye kunstoplevelser? Vi guider vi dig gerne til både populære gallerier og skjulte perler.