Om Adventure Park

Historien om Adventure Park

 

I læ for vestenvinden, lige midt i den vestjyske natur ved hav og fjord, mellem Ringkøbing og Søndervig, finder du Adventure Park.

Den firlængede gård fra ca. 1850, der er en af de ældste gårde i området, danner rammerne om parken, med tilhørende ferielejligheder.

Et familieforetagende

Vejen til det, der i dag er Adventure Park, begyndte tilbage i 2002, hvor familiens to generationer rykkede sammen ind på ejendommen, for at forfølge drømmen om en tilværelse, hvor iværksætteri og familie under et tag, kunne forenes.

Det hele startede med en lille blomsterbutik, gartneri og pluk selv blomster på den tilhørende landbrugsmark.

Dengang passede Jeannette og hendes forældre, Margit og Alex, den daglige drift, mens hendes mand Allan arbejdede på kontor hos Vestas Wind Systems.

 

Alt bygget fra bunden

3 af de 4 gamle længer på gården, stod på det tidspunkt ubenyttede hen, efter landbruget var blevet nedlagt for år tilbage.

Efterhånden opstod idéen om, at flytte den lille blomsterbutik ind i den gamle kostald for at få mere plads. Allan og Alex trak i arbejdstøjet og den 250 m2 store stald blev omdannet til butikslokale.

Den store nye blomsterbutik, House & Garden, blev en stor succes.

Samtidig med driften af House & Garden, blev stuehuset løbende renoveret, når der i perioder kunne findes tid til dette, og i 2004, lavede Allan og Alex også den gamle hestestald om til 4 små ferieboliger, som i dag stadig lejes ud.

 

Iværksætterånd

I 2006 opstod endnu en ny idé i form af en forlystelsespark på den gamle landbrugsmark, med blandt andet adventure golf og fodboldgolf m.m.

Dette skulle dog vise sig, ikke at være så lige til. Det krævede, at kommunen skulle lave en lokalplan for området. Efter 3 år med masser af gå-på-mod og en del modvind, lykkedes det Allan i januar 2009, at få tilladelsen på plads til det, der i dag hedder Adventure Park.

Herefter var det i arbejdstøjet, og med hjælp fra mange familiemedlemmer, lykkes det, at få parken klar til åbning 1. juni 2009.

 

Et kapitel lukkes og nye åbnes

House & Garden var tidsmæssigt meget krævende at drive, og som en konsekvens af dette, valgte familien i 2011, at lave butikken mindre til fordel for indendørs aktiviteter i parken, herunder legelandet, som også kan opleves i dag.  I samme forbindelse ønskede den ældre generation Margit og Alex, at trække sig ud af virksomheden.

 

I 2015 tog Jeannette og Allan en ny stor beslutning, De besluttede, at lukke ned for salget af blomster i butikken, til fordel for interiør, skilte og sjove artikler, kombineret med en hyggelig café.

Samtidigt, valgte de at lave den store gamle lade, om til en feriebolig på 350 m2 med plads til 24 overnattende gæster.

I 2017 kom seneste tiltag, i form af en 8 personers feriebolig i vester enden af stuehuset.

I dag er Adventure Park en ægte vestjysk familieejet forlystelsespark, med ferieboliger i flere størrelser, hvor både 1., 2. og 3. generation har deres daglige gænge, blandt de mange gæster i parken og ferieboligerne.