Cykelruter – 5 minutter fra Adventure Park Ferielejligheder

Cykelruter: Se mere Vestjylland

Hop på cyklen og nyd den vestjysk natur. Vestkysten byder på flere charmerende cykelruter, hvor du bliver bombarderet med sanseindtryk og oplevelser.

Få det hele med

Når du tager turen igennem det vestjyske landskab på cykel, er der mange indtryk. Du får det hele med. Her er der både landbrugslandskab, vindmøller, stråtækt idyl, sommerhuse, klitlandskab og den flotte udsigt over Ringkøbing Fjord.

På cykel oplever du også naturen mere intenst. Du ser mere af landskabet. Du mærker vinden i håret, duftene i næsten, fuglesang og vindsus i ørerne samt smagen af havsalt på tungen.

De mest populære cykelruter

Vestkystruten snor sig hele 6000 km langs vestkysten igennem Europa. Du behøver ikke cykle hele turen, men et par kilometer ad naturstien i vores område er bestemt et besøg værd.

Du kan også tage cyklen fra Søndervig til Nymindegab. Cykelstien er placeret i klitterne eller så tæt på som muligt. Alt efter, hvor du begynder din cykeltur, er der masser af hyggelige pausesteder – blandt andet i Hvide Sande, Søndervig og ved Lyngvig Fyr. Hele turen er 30-40 kilometer og er både på grusveje og asfalt. Derfor anbefales turen på brede dæk.

I vores område kan du også finde panoramaruterne. Det er markerede cykelstier, som tager dig med til naturskønne steder. Ved Ringkøbing Fjord har vi to ruter. Den ene er 27 kilometer og snor sig omkring Stadil. Den anden rute er 42 kilometer og starter ved Bork Havn.

Fjorden Rundt

En af områdets allermest populære cykelruter går fjorden rundt. Sæt hele dagen af og følg de 100 kilometer rundt. Kom blandt andet forbi Lyngvig Fyr, Søndervig, Hvide Sande, Bork Havn, Holmsland Klit og Stauning Havn, der alle er gode steder til en frokost- eller kaffepause.

Cykeludlejning ved Ringkøbing Fjord

Kunne cyklen ikke lige være i bagagen? Der er masser af muligheder for at leje en cykel i området omkring Ringkøbing Fjord. Vi hjælper gerne med at arrangere cykeludlejning og finde en rigtig god rute til dig.

Vi har en del på intim ferie for 2, som ofte tager cyklen med. Men også børnefamilierne er flittige til at træde lidt i jernhesten under ferien i Vestjylland.

Vesterhavet

Vestkysten er et besøg værd hele året. Både på varme sommerdage og i det barske efterår.

Stauning Havn

Oplev en af de mest idylliske havne ved Ringkøbing Fjord, kendt for jazz, fiskerhytter og whisky.

Danmarks Flymuseum

Besøg Danmarks Flymuseum, og gå på opdagelse blandt flere end 40 veteranfly fra både ind- og udland.

Fiskeriets Hus

Gå med under vandoverfladen i de store akvarier og oplev de spændende fisk fra hav og fjord.

Bagges Dæmning

Giv dig selv en enestående naturoplevelse ved at gå eller cykle på tværs af Ringkøbing Fjord.

Golf i Holmsland Klit

Holmslandsklit Golfklub tilbyder 27 fantastiske huller i klassiske, vestjyske naturforhold.