Elia – 49 minutter fra Adventure Park Ferielejligheder

Elia: Storslået skulptur ved Henring Kunstmuseum

På en tidligere kornmark i Birk står den storslåede skulptur Elia og skiller sig flot ud fra sine omgivelser. Et besøg i Herning er aldrig helt fuldendt uden at tage et kig forbi Elia.

60 meter i diameter

Hvis du kører på motorvejen mod Herning, så kan du næsten ikke undgå at støde på Elia. På en mark mellem Herning og Hammerum – nærmere betegnet ved Birk – dukker Elia nemlig op i landskabet lidt ud af det blå.

Elia er imponerende 60 meter i diameter, har 10 meter brede trapper og er 32 meter høj. De 32 meters højde er opnået takket være fire store stålstøjler, der alle er blevet forsynet med lynafledere, og man føler sig i den grad lille, når man kigger på eller betræder skulpturen.

23 millioner kroner dyrt værk

Det første spadestik til Elia blev taget i maj 2000 og halvandet år senere – den 27. september 2001 for at være helt præcis – blev skulpturen indviet. Manden bag skulpturen var Ingvar Cronhammer, som havde et klart formål med sine værker. De skal få folk til at standse op og tænke os om, hvilket i allerhøjeste grad gør sig gældende for Elia.

Et så imponerende værk koster naturligvis også noget at lave, og Elia løb da også op i en anlægspris på cirka 23 millioner kroner. Værket fik dog også rigtig stor opbakning fra mange sponsorer og fonde, der var med til at sikre, at kunstværket så dagens lys.

Hvert år afholder Elia desuden åbent hus på den lørdag, der falder tættest på den 27. september, som er kunstværkets fødselsdag. Skulle du overnatte i Adventure Parks Ferielejligheder på dette tidspunkt, så ville en kort køretur til Herning-området være en god idé.

Windsurfing

Kurser, skoler og udlejning i alt inden for wind- og kitesurfing

Kommandobroen

Oplev gastronomisk mad i smukke omgivelse på Kommandobroen i Hvide Sande

Jettes Strudsefarm

Tag på safari i Vestjylland og oplev en række eksotiske dyr

Laubjergs Planteskole og Rosenhave

Oplev 10.000 kvadratmeter haveanlæg, med tusindvis af roser og blomster

Survival of the fattest

Oplev skulpturen der belyser den skæve fordeling af ressourcerne i verden.

Kunst i Vestjylland

Er du på jagt efter nye kunstoplevelser? Vi guider vi dig gerne til både populære gallerier og skjulte perler.