Himmelbjerget - 1 time og 26 minutter fra Adventure Park Ferielejligheder

Himmelbjerget - En mulighed som bør bestiges

Med en højde på ca. 150 meter over havet er Himmelbjerget en af Danmarks højeste punkter. Og navnet på Himmelbjerget er heller ikke uden merit. Bjerget blev nemlig helt frem til midten af 1800-tallet regnet for at være det højeste punkt i Danmark. En måling afslørede desværre, at Himmelbjerget blev overgået af fire andre danske bakker, hvor Møllehøj i Ejer var den højeste med 170 meter.

Men selvom Himmelbjerget ikke er Danmarks højeste, er bjerget til gengæld en de smukkeste steder i det midtjyske. Bjerget har nemlig en vidunderlig udsigt over Julsø og dens omkringliggende skove.

Ved du i øvrigt hvor navnet Himmelbjerget kommer fra? Det stammer fra dokumenter i 1700-tallet, som refererer til en ulvejagt, som foregik på bjerget ved navnet: ”Himmelbjerrig Kol”.

Himmelbjergets historie

I den nordiske mytologi er Himmelbjerget det højeste bjerg i Asgård. På dette bjerg bor guden Heimdal og sikrer, at gudernes rige ikke bliver invaderet af jætterne. Selvom det er svært at slå de ældgamle myter fra nordisk mytologi, rummer Himmelbjerget stadig et væld af spændende danske fortællinger. Bjergets historie indeholder fortællinger helt fra reformationen i Danmark, til de danske konger, H.C. Andersen og mange andre interessante og historiske personer.

Et besøg værd

Turen til bjerget er præget af vidunderlige omgivelser og en dejlig natur, og du får den perfekte udsigt, når du når toppen af Himmelbjerget. Derudover ligger bjerget tæt på Silkeborg by, hvis du får lyst til at fortsætte din eftermiddag, når du har besteget bjerget.

Du har både mulighed for selv at køre til bjerget, eller tage den fantastiske sejlads fra Silkeborg direkte til Himmelbjerget. Her får du også en oplevelse i sig selv.

Himmelbjerget befinder sig cirka halvanden times kørsel fra ferielejligheder i Adventure Park.

Cold Hawaii

Tag til Klimøller og besøg surferne paradis, Cold Hawaii. Spring i bølgerne eller lad dig imponere af profferne.

Vandreruter

Kom helt tæt på naturen og oplev friheden på en af de mange vandreruter i området.

Flyvergraven Hemmet

Oplev historien og flyrester fra Anden Verdenskrig i Flyvergraven ved Hemmet.

Skjern Vindmølle

Vindkraft har været en del af Vestjylland i mange år. Følg i historien i vindmøllens flytninger.

Skovsnogen

Tag på familietur i skoven. Her får du en oplevelse med både kunst og natur for store og små.

FC Midtjylland

Se topfodbold på MCH Arena i Herning, når FC Midtjylland er i aktion.