Ringkøbing Fjord – 4 minutter fra Adventure Park Ferielejligheder

Ringkøbing Fjord: Den smukke fjordudsigt

Vestkysten er ikke kun Vesterhavet. Et øjeblik fra Adventure Park finder du også Ringkøbing Fjord. Med sine ca. 300 km2 er den Vestjyllands største. 


Foto: Destination Ringkøbing Fjord

Et rigt dyreliv

Fjorden er en lavvandet brakvandsfjord, der danner rammen om spændende fugle- og dyreliv. Du finder blandt andet nogle af Danmarks vigtigste fuglelokaliteter langs bredden. Derudover har Ringkøbing Fjord en lang historie, når det kommer til fiskerne. Igennem generationer har fjordfiskeriet forsørget mange familier. Det er dog ikke længere tilfældet, men lystfiskerne holder stadig af de gode forhold.

Tag turen rundt om fjorden

Udsigten over Ringkøbing Fjord kan nydes fra mange naturskønne steder. Der findes desuden både cykelruter og shelters hele vejen rundt. Der er cirka 100 kilometer rundt om fjorden, og ruten er skiltet hele vejen rundt med nummer 760, så du kommer ikke til at fare vildt. Der er også cykelstationer flere steder på ruten, hvor der kan pumpes luft i dækkene eller klares små reparationer, hvis uheldet skulle være ude.

Og hvis I tager jer rigtig god tid rundt om Ringkøbing Fjord, så bliver I faktisk kun tilfredse, for fjorden ska ikke nødvendigvis kun nydes i dagslys. Snyd ikke dig selv for at opleve solnedgangen, når de varme farver forsvinder bag klitterne. Det er et smukt syn, hvor Vestjylland viser sig fra sin allersmukkeste side.

Sandskulpturfestival

Se internationale kunstneres fantastiske sandskulpturer, der pryder stranden i Søndervig.

Hvide Sande

Shopping, frisk fisk og masser af vandoplevelser. Du kan nemt få en feriedag til at gå i Hvide Sande.

Bork Vikingehavn

Få en levende oplevelse af vikingetiden for hele familien på Bork Vikingehavn.

Seaside safari

Oplev vestkysten fra vandsiden. Ombord på båden fortæller en guide om det, du ser.

Lalandia

Glæd dig til 2022, når Lalandia i Søndervig slår dørene op til masse af sjove aktiviteter.

Naturkraft

Oplev naturen på nye, lærerige og spændende måder, når Naturkraft slår dørene op i 2020.