Ringkøbing Kirke – 5 minutter fra Adventure Park Ferielejligheder

Ringkøbing Kirke – Et stykke historie fra Ringkøbing

Ringkøbing er en gammel by, og noget af det ældste byen kan byde på er Ringkøbing Kirke, der ligger centralt placeret i byen.

Bygget i 1400-tallet

Ringkøbing Kirke ligger som sagt i hjertet af Ringkøbing-by, og det har den gjort siden første halvdel af 1400-tallet, hvor hovedskibet blev bygget. Det blev bygget i sin nuværende længde men dog uden korsarmene.

Tårnet på kirken blev påbegyndt samtidig med hovedskibet, og til at starte med havde det samme højde som hovedskibet. Tårnet blev formodentligt først fuldført mellem 1525 og 1550, og så er tårnet faktisk bedre foroven end forneden, hvilket de fleste studser over, når de kommer forbi kirken første gang.

Den nordlige korsarm blev herefter bygget i 1592-93, men så skulle vi faktisk helt hen til 1934-35, før den søndre korsarm blev bygget.

Populær altertavle og døbefont

Ringkøbing Kirke er åben alle dage fra 09:00 – 18:00, hvor gæster kan komme ind og besøge kirken, og det er der mange, der benytter sig af.

To af de helt store trækplastre ved Ringkøbing Kirke er altertavlen og døbefonten, der begge er designet af Arne Haugen Sørensen, og de er i sig selv et besøg værd.

Den gode nyhed for dig er, at du ganske nemt kan besøge Ringkøbing Kirke, når du overnatter i Adventure Park Ferielejligheder. Det tager nemlig ikke mere end fem minutter at komme fra det ene sted til det andet.

Vægterne i Ringkøbing

Det vægterens opgave at synge og gå en tur i byen efter mørkets frembrud.

Ferie med hunden

Oplev hundeskoven i Femhøje Plantage og tag på hyggetur med familien i naturen

Gårdbutikker i Vestjylland

Oplev hvordan den salte luft på vestkysten har indflydelse på økologiske råvarer

Landal Seawest

Oplev det store badeland og legeland og afprøv alverdens aktiviteter hos Landal Seawest

Bunkerne på Vestkysten

Tag tilbage i historien til 2. verdenskrig, og oplev bunkerne fra den militære konflikt i Europa i midten af det 20. århundrede.

Generator Ringkøbing

Er du musikinteresseret? – Find alle spændende koncerter i det vestjyske, og find hvilken artist der spiller på Generator.